Rekonstrukce Baťovského domku


Pařezy č.3

28.01.2018

Velkou část zahrady zabíral javorový náletový lesík, který během léta neskutečně zhoustnul.

Pařezy č.2

27.01.2018

Tyhle mě teda daly! Kam se na ně hrabaly pařezy č.1 z loňských smrků. To byla taková zahřívačka. A kam se pařezy č.2 hrabaly na pařezy č.3, které mě teprve čekaly :))

Vchod a dveře

26.01.2018

Ve stejnou dobu, kdy jsme získali zahradu, jsem se pustila do krášlení vstupního vchodu. Stínily ho dvě rozrostlé borovicové kleče, prorostlé javory, mezi kterými se nedalo ani pořádně projít. Jen co začlo slunce hřát, naběhla jsem s krumpáčem. To jsem ještě netušila, jaký dlouhý boj s pařezy tady podniknu.

Zahrada

25.01.2018

Dům dobrý, Baťovo dobrý, jen ta zahrada nám pořád chyběla. Měli jsme k užívání jen takový cípeček kolem domu a já snila o zahradě. Když u nás bagrovali chlapíci kanalizaci, ptali se mě, proč nekoupím tu sousední zahradu, když nemají kam děti vyběhnout. No protože stojí 90 tisíc a ty já nemám. A proč to nekoupíte od města na splátky?...

Hoříme

24.01.2018

Vánoce 2016 byly naše první vánoce v domě. A byly nezapomenutelné. Malý výpadek elektriky mě donutil uklidit a v okamžiku, kdy jsem měla první štědrovečerní dávku masa v troubě, jsem si spokojeně oddechla, jak se nám to vše hezky povedlo. Po poledni přišla nejstarší dcera, že jí bolí hlava. Dala jsem jí prášek, lehla si na gauč a usnula. Panovala...

Jako střihačský stůl jsem používala starožitný skládací stůl z ardecové ložnice. Byl poničený, trochu se kymácel, ale sloužil dobře.

Výloha

23.01.2018

Výloha byla dlouho taková špinavá zanedbávaná holka. Nebyl na ní čas ani peníze. Na jaře 2016 jsem zrušila skladiště, které se z ní po nastěhování stalo, vyčistila ji a nechala zabudovat vnitřní okna.

Lavmi

22.01.2018

Lavmi miluju. A cookies dvojnásob. Líbí se mi ten staromódní, lehce Gočárovsko-artdecový nádech. Kousek jsem si ho dopřála.

Do růžova

21.01.2018

Takhle vypadala chodba před rekonstrukcí. Dlažba, děravé omítky, chodbička bez zábradlí a prudké schodiště.

Registračka

20.01.2018

Na Aukru jsem vyhrála starou registračku za 400,-Kč. Od prvního pohledu jsem přesně věděla, na co jí využiju.

© 2015-20 Baťovo. Opravuje s kolísavým nadšením Marie Mrňávková.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky